Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
ODEZWA TYRANA TATARIANA
do narodów upadłej Monarchii Austro-Węgierskiej
wygłoszona na Placu Wolności w Godburgu
dnia 4 marca 2016 roku
Obywatele upadłej Monarchii Austro-Węgierskiej,
Członkowie mikronacyjnej wspólnoty,
Upadek Monarchii Austro-Węgierskiej stał się faktem niezaprzeczalnym. Świadczy o tym rycząca ciszą pozostałość po stronie internetowej i forum dyskusyjnym tego niegdyś wspaniałego państwa, w którym żyłem, jednakże które od jakiegoś czasu nie dawało szans rozwoju swoim obywatelom, którzy nie tylko rozpiechrzli się po innych państwach ościennych, ale też wśród których znajdowali się agenci obcych ośrodków wpływu, których winić za nędzny stan Monarchii, w jaki ta popadła w roku zeszłym i na początku tegoż, jednak nie można. To same władze Monarchii Austro-Węgierskiej z rodziną cesarską na czele doprowadziły do takiego stanu rzeczy. Nieodpowiedzialność, niechlujstwo, obojętność i żenujący poziom reprezentowany przez Cesarza i Króla Leopolda Augusta oraz jego krewniaków z dynastii Habsburgów doprowadziły państwo do upadku, a Was kochani moi rodacy do pozbawienia dachu nad głową i możliwości mikronacyjnej zabawy w tej części świata.
Dlatego ja, Tatarian, biorę spadek po Monarchii jaki on nędzny został i postanawiam z dniem dzisiejszym o utworzeniu nowego państwa na gruzach wschodniej części Habsburskiej Monarchii - Hungocji! Wzywam jednocześnie byłych obywateli Monarchii Austro-Węgierskiej, którzy nie są powiązani z starym austro-węgierskim domem panującym oraz nie posiadają paszportów państw o zapędach imperialnych w Mikroświecie, aby szukali schronienia i możliwości rozwoju u nas - w Hungocji. Wzywam jednocześnie wszystkich członków wspólnoty mikronacyjnej, którzy nie posiadają własnego państwa, plątając się bez celu pomiędzy wszystkimi państwami. Jeśli są wam bliskie idee wolności, równości i sprawiedliwości to również przybądźcie do Hungocji.
Zdaję sobie sprawę doskonale, że przez akt mój, w którym wspierał mnie będzie mój rodak Maltus Podolski, Hungocja oraz wszyscy, którzy zdecydują się do nas przyłączyć i walczyć o naszą wolność na gruzach Austro-Węgier, będą w pogardzie większości państw wirtualnych. Będziemy obśmiewani i krytykowani. Będziemy atakowani i wyszydzani. Będą nas potępiać i będą próbować nas zniszczyć, aby postawić na nogi trupa austro-węgierskiego z zabalsamowanymi Habsburgami, którzy nie są już w stanie nic interesującego zaoferować wam moi rodacy ani innym mieszkańcom mikronacyjnej wspólnoty. Dlatego nie lękajcie się - na naszej hungockiej ziemi nic wam nie grozi. Nie obawiajcie się ludzi złej woli ani mocarstw. Ich brudne łapska nie sięgną na nasze terytorium i nie dotkną Was bezpośrednio. Stawiać będziemy im opór na tyle, na ile stać nas będzie, jednak nie poddamy im się. I naszą wolność wywalczymy!
Droga do wolności i do państwa wirtualnego z prawdziwego zdarzenia wiedzie jednak długa. To skromne forum dyskusyjne traktujemy jako obóz przejściowy, z którego w kolejnych miesiącach wyłoni się klasyczne, silne, niezależne państwo wirtualne z prawdziwego zdarzenia. Dołączcie do jego budowy już teraz. Będzie ona trudna i żmudna, gdyż zagrożeń i przeszkód czeka nas wiele. Czeka nas wiele wyzwań, jak chociażby budowa normalnych struktur państwowych oraz stabilizacja terytorium. O tych dwóch sprawach chcę powiedzieć więcej. Od dnia dzisiejszego obejmuję w Hungocji władzę absolutną jako Tyran, zaś wspomniany wyżej Maltus Podolski będzie ręką sprawiedliwości i gwarantem trwania naszego państwa jako Strażnik Niepodległości. Ten tandem, który właśnie tworzymy, będzie władzą sprawiedliwą, ale surową. Nie zawahamy się tępić agentów i wichrzycieli, którzy zaraz do nas będą zmierzać. Będziemy jednak otaczać opieką i dawać wolność wszystkim uciekinierom z Monarchii i z innych części v-świata, którzy dotychczas czuli się ograniczani i krępowani. Władzą, którą będziemy od dziś dzierżyć, podzielimy się gdy państwo zacznie przybierać wyraźne kształty i struktury. Wy je stworzycie! W sprawie zaś terytorium, którym dysponujemy i które jest dziś już przez nas kontrolowane to jest nią prawie cała Galicja od Krak-Wawsburga po Lemberg, a także okręg wokół Godburga w Hundii. Władza nasza stopniowo będzie rozciągana na nowe ziemie wschodniej posiadłości pohabsburdzkiej.
Na koniec pragnę wyraźnie ostrzec państwa ościenne byłej Monarchii Austro-Węgierskiej, a także państwa z innych części v-świata - nie wtrącajcie się w proces demontażu Monarchii ani w to, gdzie chcemy suwerennie sprawować władzę i rozwijać się. Nic do Was nie mamy, wyrażamy wolę pokojowego współistnienia z państwami Istokii i deklarujemy, że po Wasze ziemie sięgać nie będziemy. W przyszłości poczynimy również wszystko, co jest konieczne aby zyskać Waszą aprobatę co do członkostwa w Kongresie Orientyki. Dziś jednak nie ingerujcie w nasze sprawy, gdyż nie chcemy, abyście stali się naszymi wrogami.
Hungoci! Przyszedł czas naszej wolności!
Niech żyje Hungocja!
Przydałoby się założyć gazetę narodową, która tą radosną wieść poniesie w świat.
(-) Maltus Podolski
Strażnik Niepodległości Hungocji
Niech żyje Hungocja!
Przydałoby się założyć gazetę narodową, która tą radosną wieść poniesie w świat.
Oczywiście. Mam to cały czas na uwadze. Zajmę się tym pod wieczór - tak, aby gazeta weszła na planetę jeszcze w weekend.
Najlepiej byłoby, aby weszła jeszcze dzisiaj. Im szybciej oznajmimy, że istniejemy, tym lepiej dla nas.
(-) Maltus Podolski
Strażnik Niepodległości Hungocji
To nie zależy już ode mnie. Trzeba poczekać na reakcję planety.
Strony: 1